Y sigue la represión de este régimen fascista de español. Concentración ante la detención de Ermengol Gassiot, secretario general de CGT Barcelona.

Y sigue la represión de este régimen fascista de español. Concentración ante la detención de Ermengol Gassiot, secretario general de CGT Barcelona.

 

 

Ante la detención del Compañero Ermengol Gassiot.

Acabamos de recibir con preocupación y rabia la noticia de la detención del Secretario General de la CGT de Catalunya , el compañero Ermengol Gassiot por el caso de Som27iMES. El fiscal pide 11 años y 5 meses de prisión por un delito continuado de desorden público y otro de coacciones, en base a acusaciones que tienen poco de realidad y mucho de represalia a causa de la continua lucha del compañero por los derechos y contra la corrupción en la UAB. No podemos olvidar que l@s compañer@s de Som27iMes se encerraron para que l@s hij@s de la clase trabajadora puedan estudiar en la Universidad.

Desde el Sindicato de Trabajadores de la Administración Pública de Madrid STAP-CGT  queremos manifestar toda nuestra solidaridad con el compañero detenido así como con todos los colectivos en lucha de la UAB victimas una vez más de la escalada represiva del Estado.

Desde este sindicato no vamos a dejar de luchar por la libertad  de Ermengol, y desmotar todo este despropósito. Nos sumamos al llamamiento de toda la militancia de la organización para dar la justa  respuesta que esta situación se merece.

Ermengol Libertad ¡¡¡

 

SP.

STAP-CGT.

URGENTE : CONCENTRACIÓN 28 DE FEBRERO 18 H. C/ALCALÁ 44 . SI NOS TOCAN A UNA, NOS TOCAN A TODAS . EL VOLEM AL CARRER JA !!

-- 
Secretaria de Organización 
Sindicato de Trabajadores de Administración Pública de MAdrid
Confederación General del Trabajo

______________________________________________________________________________

Comunicat davant la detenció d’Ermengol Gassiot, Secretari General de la CGT de Catalunya, pel cas 27imés
 

El Secretari General de la CGT de Catalunya, el company Ermengol Gassiot, ha estat detingut aquest migdia a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya i no passarà fins demà a disposició judicial.

L’Ermengol estava en situació de cerca i captura perquè no va presentar-se a declarar davant el jutge en el judici conegut com a #Som27imes, arran de l’ocupació del rectorat de la UAB que van fer estudiants i sindicalistes el 2013 contra el ‘Pla Bolonya’.

La detenció s’ha produït en el moment en que tres de les persones encausades —la Bàrbara, l’Edu i l’Ermengol— , presentaven un escrit a la Fiscalia en el qual un miler de persones de l’àmbit acadèmic donaven suport als encausats. Cap a les 13h l’Ermengol i la Bàrbara, sobre la qual també hi havia ordre de detenció, han estat conduits a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Les Corts. Des de l’interior de la Comissaria, el mateix Ermengol ha comunicat per telèfon que fins demà no passarien a disposició judicial, així que passaran la nit a Les Corts.

Des de la CGT de Catalunya volem denunciar l’escarni i càstig innecessari que representa aquesta mesura, ja que generalment només dormen a Comissaria les persones detingudes en cap de setmana o quan la jornada ja està finalitzant. HEM CONVOCAT UNA CONCENTRACIÓ PER AQUESTA TARDA. Estigueu atentes a les nostres xarxes per tal seguir les novetats que es vagin produïnt.

Ermengol Gassiot és professor d’arqueologia a la UAB i des de fa quatre anys Secretari General de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya, tercer sindicat en afiliació a Catalunya. El procés en el qual es troba imputat consisteix en 27 acusacions penals contra 25 estudiants, un PAS (personal d’administració i serveis) i un professor, que és l’Ermengol. En el marc de les mobilitzacions contra el ‘Pla Bolonya’, es va ocupar durant un mes el Rectorat, també com a protesta contra l’aleshores equip de Govern de la UAB. La fiscalia demana penes d’entre onze i catorze anys de presó i multes de 9.500 euros per a 27 persones per participar en l’ocupació o donar-hi suport. La UAB també els reclama 14.000 euros per responsabilitat civil.

Dimarts 27 de febrer de 2018

Secretariat Permanent CGT Catalunya

 

Entrada siguiente

(Marchas de la Dignidad Aragón). Charla-debate por la libertad de expresión. Con Boro, (periodista) y Pablo Hasel (rapero)

Mié Feb 28 , 2018
Share on Facebook Tweet it Email Share on Facebook Tweet it Email Charla-debate por la libertad de expresión. Con Boro, (periodista) y Pablo Hasel (rapero)     Pin it Email https://intersindicalaragon.org/2018/02/27/y-sigue-la-represion-de-este-regimen-fascista-de-espanol-concentracion-ante-la-detencion-de-ermengol-gassiot-secretario-general-de-cgt-barcelona/#am9ybmFkYWxpYmV En estos últimos días hemos visto como varias personas han sido condenadas a prisión por ejercer su derecho a […]
A %d blogueros les gusta esto: